Antalya'da Belediyenin Projesiyle Eğitim Alan Zihinsel Engelliler Sertifika Aldı

Antalya’da engelli çocuk ve gençlerden oluşan Özgür Yaşam Grubu Projesi’nde ikinci mezunlar sertifikalarını törenle aldı....

Antalya’da engelli çocuk ve gençlerden oluşan Özgür Yaşam Grubu Projesi’nde ikinci mezunlar sertifikalarını törenle aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmayla toplumsal yaşama katılımda yetersiz kalan 18 zihinsel engelli çocuk ve genç becerilerini geliştirdi.

Özgür Yaşam Projesi’yle engelli gençleri desteklediklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, çalışmayla bireylerin bağımsız yaşamalarına ve istihdam edilebilmelerine katkı sağlandığını söyledi. Sözen, “Zihinsel engelli gençler, Özgür Yaşam Grubu Projesi ile grup eğitmenleri eşliğinde öz bakım, günlük bakım, toplumsal yaşam becerilerini edinirken ayrıca sosyal-kültürel aktivitelere ve sportif faaliyetlere dahil ediliyor.” diye konuştu. Konuşmanın ardından ikinci dönem mezunları, sertifikalarını törenle aldı ve mini kokteyl ile eğlendi.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili yetkililerin verdiği bilgiye göre; Özgür Yaşam Grubu Projesi ilk defa 1 Nisan 2011 tarihinde başladı ve projeyi tamamlayan 30 öğrenciye katılım belgeleri verildi. Projenin 2’nci grubunda ise 18 öğrenci katılım belgesi aldı. Öte yandan projeyi tamamlayan ve çalışabilecek durumda olan bireyler uygun işlerde istihdam edildi. Özgür Yaşam Grubu Projesi 3’üncü grubu da eğitim çalışmalarına başladı. Gruba kayıtlar devam ederken, detaylı bilgi Engelli Danışma Merkezi’nin 248 55 49 numaralı telefonundan alınabilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: