Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi ile Aksu Belediyesi arasında afiş gerginliği

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’da asılan bildordlar sorun...

Silvan'da 13 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından Antalya’nın merkez ilçelerinden Aksu’da asılan bildordlar sorun oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Aksu Belediyesi’ne gönderdiği yazıyla, üzerinde şehit askerlerin fotoğraflarının ve ‘Ruhunuz şad olsun, minnettarız’ yazısının bulunduğu bilbordların kaldırılmasını istediği iddia edildi. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise bilbordları kaldırmayacağını söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Vekili Bayram Özen imzasıyla Aksu Belediyesi’ne 19 Temmuz tarihinde totem ve bilbordlarla ilgili bir yazı gönderildi. Büyükşehir Belediyesi yazısında, Aksu’da kendi yetki ve tasarrufu altında bulunan yollarda belediyeye ait 16 billboard ve bir totemin bulunduğunun tespit edildiği, bunların ivedilikle kaldırılmasını istedi.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, kaldırılması istenen bilbordların 16 Temmuz günü Silvan’daki terörist saldırıda şehit olan 13 askerin anısına aynı gün hazırlandığını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen yazının 19 Temmuz Salı günü, yani saldırının ve bilbordların hazırlandığı tarihten üç gün sonra kendilerine ulaştığını hatırlattı. Kendilerini ‘şoke’ eden bir yazıyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Yıldırım, “Bizi şok eden, tam şehit askerlerimizin resimlerinin buraya alınması, bilbord çalışmasıyla halkımızın gönlünde unutulmama düşünce çabasını sarf ettiğimiz döneme denk gelmesi bizi şaşırttı. Şehit askerlerimizin resimleri bir dönem daha burada kalsa, sonra böyle bir şey istense ‘amenna’ diyecektik. Tam şehit askerlerimizin resimlerinin ardından böyle bir talep olması kafalarımızda değişik ama üzücü soru işaretlerine neden olmuştur.” açıklamasında bulundu.
İsa Yıldırım, şehit askerlerin resimlerinin bulunduğu bilbordları hazırlarken ‘siyasi rant’ düşüncesi içinde olmadıklarını, bu nedenle de Aksu Belediyesi’nin logosunu bile kullanmadıklarını dile getirdi. Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yazısına rağmen bilbordları kaldırmayacağını ve sonuna kadar direneceğini sözlerine ekledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:
“Antalya Büyükşehir Belediyesi, mücavir sınırlarındaki ilçe belediyelere, kendi sorumluluk alanında bulunan caddeler üzerindeki yönetmeliğe aykırı ilan-reklam tabelaları konusunda rutin belediyecilik hizmetleri kapsamında zaman zaman yazılar yazmaktadır. Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez belediyelerine bu kapsamda yazılar yazılmıştır. 19.07.2011 tarihinde de Aksu Belediyesi’ne yazı yazılmıştır. 15.10.2004 tarih ve 213 sayılı Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi kararında Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki caddeler belirlenmiştir. Aksu Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Antalya Büyükşehir Belediyesi Reklam-İlan ve Tanıtım Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe aykırı olarak izinsiz bir şekilde yerleştirilen tabelaların kaldırılması istenmiştir. Ancak bu durum, art niyetli olarak basına farklı yansıtılmaya çalışılmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yazısının şehitlerin fotoğrafının bilbordlara asılmasıyla hiçbir şekilde ilgili değildir. Şehitler üzerinden siyaset yapılmasını ve haberlerle bu tür manipülasyonlara başvurulmasını esefle kınıyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz