Gazete Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre ifadelerindeki çelişki üzerine gözaltına alınan Fatma Yumaç, azmettirici olduğu öne sürülen ‘Çirkin’ lakaplı kişinin siyah cipinin her gün evlerinin önünden geçtiğini söyledi. Eşinin ‘Çirkin’den aldığı 3 bin lirayı cinayetten önce kendisine verdiği iddiasını yalanlayan Yumaç, savcılıkta ise ‘Maaşımız’ diyerek 3 bin TL verdiğini söyledi.
TELEFON KAYITLARI İNCELEMEYE ALINDI
Ali Yumaç’ın “Eşim parayla bazı borçlarımızı ödedi” ifadesini de yalanlayan Fatma Yumaç, “Borç ödemedim. Verdiği 700 TL’yi de nereden bulduğunu sormadım” dedi. Zanlının, çaldığı parayla eşine aldığı cep telefonuna el konuldu.
Çifte ait üçer telefon hattının baz istasyonu kayıtları da incelemeye alındı.
Dava için 11 avukat gönüllü olurken, çevreciler cinayeti protesto etmek ve mermer ocaklarına dikkat çekmek için 27-28 Mayıs’ta Antalya’da buluşacak.
SORU İŞARETLERİ
1- Cinayet öncesi ormanda çıkan yangının sorumlusu belirlenemedi. Büyüknohutçu’nun yangınla ilgili Ali Yumaç’ı şikâyet edeceği belirtiliyordu.
2- Yumaç, ‘Çirkin’den 3 bin TL alıp eşine verdiğini söyledi. Eşi önce yalanladı, sonra kabul etti.
3- Zanlı cinayeti önce eşinin tedavi masraflarını karşılamak için, sonra 50 bin TL karşılığında işlediğini söyledi. Ancak ‘Çirkin’in adını bilmediğini öne sürdü.
4- Yumaç 3 bin TL ve çaldığı 2 bin 100 TL ile eşinin borç ödediğini öne sürdü. Eşi yalanladı.
5- Zanlı, evdeki bilgisayarı neden kırdığını açıklayamadı.
‘SİYAH CİPİMİZ YOK’
Zanlının azmettiricilikle suçladığı ocağın işletme müdürü Mustafa Karşıkale, iddiaları reddetti. İşletmelerinde ‘Çirkin’ lakaplı birinin çalışmadığını ve siyah ciplerinin olmadığını kaydeden Karşıkale, “Kanunlar çerçevesinde faaliyet gösteriyoruz. Kanun ‘Ocak aç’ dedi açtık, ‘Kapat’ dedi kapattık. Olayın aydınlatılmasını en çok biz istiyoruz. Sosyal medyada linç ediliyoruz. Polis ‘Çirkin lakaplı çalışanınız var mı?’ diye sordu. Araç dökümlerimizi istedi. Teslim ettik.”