Namık Kemal KILINÇ/ SERİK Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Otel'de dün başlayan 9'uncu Ulusal Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi'nde, çocuk enfeksiyon hastalıkları konuşuluyor. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu, 8 Nisan'a kadar sürecek kongrede çocuklarda görülen enfeksiyon hastalıklarından korunmaya yönelik aşıları ele alıp tartıştıklarını belirtirken, kongreye yaklaşık 300 uzmanın katıldığını söyledi.
'YENİ UZMANLARA İHTİYAÇ VAR'
Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da çocuklarda ölüme neden olan enfeksiyon hastalıkları için dünyada korunma, tanı ve tedavi konularında yoğun çalışmalar yapıldığını aktardı. Türkiye'de 40'a yakın çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ceyhan, "Bu uzmanlar da büyük şehirlerde bulunuyor. Türkiye'nin çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına ihtiyacı var" dedi.
'AŞIYLA HASTALIĞI ORTADAN KALDIRIYORSUNUZ'
Çocuklarda aşının önemine işaret eden Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şu görüşleri dile getirdi:
"Aşı yapmazsak Türkiye'de her yıl 14 bin kişi ölür ve yaklaşık 20 milyar dolar civarında da kaybımız olur. Başka hiçbir hastalıkta ya da branşta böyle bir özellik yok. Çocuk enfeksiyon hastalıklarının bir özelliği de şu; bizim tedavi ettiğimiz hastalar genellikle doğru tanı koyarsak ölümden kurtuluyor. Aşı yaparak bir hastalığı ortadan kaldırıyorsunuz. Çiçek hastalığı ve çocuk felci kalktı, 16 yıldır Türkiye'de yok. Bu nedenle bu kongrede konuşulanlar oldukça önemlidir."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz