Antalya'da Dolandırıcılık Iddiası

Antalya'da, ATM'lerden para çekmek isteyen turistlerin kredi kartlarını ele geçirerek, kartlardan para çektiği iddia edilen eski polis memuru yakalandı.

Antalya'da, ATM'lerden para çekmek isteyen turistlerin kredi kartlarını ele geçirerek, kartlardan para çektiği iddia edilen eski polis memuru yakalandı. Alınan bilgiye göre, Alanya, Manavgat, Serik ve Kemer ilçelerinde ATM'lerden turistlere yönelik kredi kartı dolandırıcılığı olaylarının artması üzerine İl Jandarma Komutanlığı ve Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 1 ay süren teknik ve fiziki çalışma başlattı. Bankaların güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen jandarma ekipleri, eski polis memuru B.T'nin ATM'lerden para çekmek isteyen turistlere yardım etme bahanesiyle yaklaştığını ve el çabukluğuyla kredi kartını ele geçirerek şifresini öğrendiğini, daha sonra bu kartlardan para çektiğini tespit etti. Jandarma ekipleri, B.T'yi Aksu ilçesinde düzenlediği operasyonda gözaltına aldı. İl Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan B.T, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlının, daha önce de benzer suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu öğrenildi. Öte yandan zanlının turistlere yardım etme bahanesiyle ATM'lerde turistlere yaklaşma anı, bankanın güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: