Antalya'da Dolandırıcılık Operasyonu

Kayseri'deki bir kişiden, kendilerini polis gibi tanıtıp 82 bin lira isteyen 5 kişi, suç üstü yakalandı.

Kayseri'deki bir kişiden, kendilerini polis gibi tanıtıp 82 bin lira isteyen 5 kişi, suç üstü yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kayseri'de yaşayan M.K, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak kendisini başkomiser olarak tanıtan İ.C. isimli kişinin, "Polisler akşam saatlerinde bir operasyon yapacak ve bankada bulunan tüm paraya el koyacak. Paranızın kaybolmaması için hemen bankanızdaki parayı bizim hesaba yatırın" dediğini söyledi.

Polislere, bankadaki 82 bin lirasını bu kişinin hesabına yatırdığını, ardından bir arkadaşının uyarısı üzerine dolandırıldığını anladığını anlatan M.K'nin başvurusu üzerine Antalya polisi, paranın yatırıldığı Şarampol Caddesi'ndeki bankanın çevresinde önlem aldı.

Reklam
Reklam

Parayı çekmek için bankaya gelen M.T. (25), İ.C. (26), E.T. (20), B.O. (20) ve A.T. (25) gözaltına alındı. Zanlılar, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece, "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandı.

Zanlıların, bu şekilde daha önce de dolandırıcılık yaptığı ve dolandırıcılık için sabıkası bulunmayan kişilerin banka hesaplarını kullandıkları iddia edildi. Zanlıların banka hesaplarının sahiplerine de yüzde 20 komisyon verdiği öne sürüldü.

Muhabir: Süleyman Elçin / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: