Antalya'da Emniyet Binaları "engelsiz" Oldu

 Antalya'da emniyet hizmet binalarında engellilere yönelik yapılan asansör, tuvalet, yol çizgisi ve engelli rampası ile engelli vatandaşların emniyetle buluşmaları kolaylaşacak.

Antalya'da emniyet hizmet binalarında engellilere yönelik yapılan asansör, tuvalet, yol çizgisi ve engelli rampası ile engelli vatandaşların emniyetle buluşmaları kolaylaşacak. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi ve Beyaz Görme Engelliler Derneği üyesi bir grup engelli, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'u ziyaret etti. Ziyaret öncesi görme engelliler, emniyet binası girişinde bulunan Braille alfabeli kabartma baskılı haritayı inceledi. Daha sonra girişteki engelli rampasından aşağıya inerek kabartma yol çizgisini takip eden engelliler, engelli asansörünü kullanarak emniyet hizmet binasına girdi. Tonbul, ziyarette yaptığı konuşmada, Antalya'da emniyet hizmet binalarında engellilerin ulaşımını kolaylaştırmak için ihtiyaç duyulan mimari düzenlemeyi sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda engelli vatandaşların emniyet binalarına girişlerini kolaylaştıracak düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Tonbul, artık tüm engelli vatandaşların rahat bir şekilde emniyet binalarından faydalanacağını vurguladı. Başta engelli olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet etmeyi amaçladıklarını dile getiren Tonbul, tüm kamu binalarının engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi gerektiğine işaret etti. Tonbul, engelli vatandaşların Antalya'daki emniyet binalarından rahat şekilde faydalanabileceğini anlatarak, "Ayrıca açılacak işaret dili kursu ile 27 polise eğitim verilecek. Bu kurslar sonucunda 27 personel kentteki ihtiyaç duyulan polis merkezlerinde görevlendirilecek. Burada işitme ve konuşma konusunda engelli vatandaşlarla iletişim kuracak" dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ise kentteki emniyet binalarında engellilere yönelik yapılan düzenlemelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür düzenlemeler ile engellilerin bir takım alanlara erişebilme imkanlarının kolaylaştığını dile getiren Karavural, "Yapılan düzenlemelerle ilk defa emniyet müdürlüğü makamına geldim. Bu hizmet tüm kurumlarda olması gerekiyor. Bu şekilde sorunlarımızı anlatmanın yolu açılmış oldu" diye konuştu. Antalya Emniyet Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Şube Müdürü Nedim Arkan ise il genelindeki emniyet binalarına 13 engelli tuvaleti, 5 engelli rampası, 2 engelli asansörü ve 34 binaya görme engelliler için yol çizgisi yapıldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: