Antalya'da Erdoğan afişlerine toplatma kararı

Antalya (AA)- Antalya Merkez Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, AK Parti'nin Antalya'daki ilan panolarında kullandığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı afişlerin, fotoğrafta Türk bayrağı bulunması nedeniyle kaldırılmasını kararlaştırdı.

Hakim Ömer Faruk Balaban başkanlığında toplanan İlçe Seçim Kurulu, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan'ın 13 Martta yaptığı itirazı görüştü. Kurul, yakasında Türk bayrağı rozeti bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ve "İşimiz hizmet gücümüz millet. Herşey Türkiye için" yazılı afişlerinin, 298 sayılı Seçim Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti. İlçe Seçim Kurulu kararında, "siyasi partilere tahsis edilen bilboard ve panolarda yer alan afişlerde, propaganda için kullanılan el ilanları ve her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibarelerin bulundurulmasının 298 sayılı yasanın 58'inci maddesi uyarınca yasak" olduğunu hatırlattı.

Reklam
Reklam

Kurul, afişlerin toplatılması için Antalya İl Emniyet Müdürlüğünün görevlendirilmesine de karar verdi. Karar üzerine, şehrin çeşitli yerlerindeki ilan panolarındaki afişlerin gece toplandığı öğrenildi. Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan'ın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir belediye Başkan Adayı Menderes Türel'in sinema salonlarında, filmden önceki reklam kuşağında gösterilen tanıtım filmlerinin de gösteriminin durdurulmasını karara bağladı. Kurul, belediye başkanlarının ve belediye icraatlarının anlatıldığı, sanatçılar Yılmaz Erdoğan ve Kenan Işık ile futbol yorumcuları Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka'nın Türel'i destekleyen sözlerinin yer aldığı filmin propaganda kapsamında kaldığına hükmederek, sinemalardaki gösteriminin durdurulmasını istedi. Kurul, kararın tüm siyasi partilere duyurulmasına ve reklam filminin gösterilmesinin durdurulması için de Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesine karar verdi.