Antalya'da Falezlerden Düşen Bir Kişi Yaralı Kurtuldu

Antalya'da falezlerden düşerek ayağı kırılan İbrahim H. itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan ve olayı polise ihbar eden Orhan Açıkgöz,

Antalya'da falezlerden düşerek ayağı kırılan İbrahim H. itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan ve olayı polise ihbar eden Orhan Açıkgöz, kurtarılan İbrahim H.'ye “Çok aşağı inmiş. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin. Allah göstermesin. Kardeşim etme kurban olayım" dedi.

Olay, Muratpaşa İlçesi Cumhuriyet Caddesi Aydın Kanza Parkı falezlerinde 00:30'da meydana geldi. 37 yaşındaki İbrahim H. 40 metrelik falezlerden patika yolu kullanarak deniz kenarına çok yakın bir noktaya kadar indi. Burada bir kaya üzerine oturup bir süre denizi seyreden İbrahim H. bir an dengesini kaybedince 10 metreden düştü. Sağ bacağında kırık meydana gelen İbrahim H.'nin çığlıklarını duyan çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Çağrı üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri aynı anda sevk edildi.

Reklam
Reklam

AYAKKABISINDAN VAZGEÇMEDİ
Kurtarma ekipleri patika yolu kullanarak ulaştığı İbrahim H.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Sağ bacağında kırık meydana geldiği için sağ ayakkabısını çıkaran sağlık ekipleri kırık bölgeye tampon yaptı. Bu sırada İbrahim H.'nin sağlık ekiplerine sık sık ayakkabısını sorması dikkati çekti. Ayakkabı bir itfaiye görevlisi tarafından sedyeye sarılan halatlar arasına sıkıştırıldı.

GÖRGÜ TANIĞINDAN SİTEM
Kurtarma ekipleri sedyeye aldıkları İbrahim H.'yi vatandaşlarında desteğiyle yaklaşık 40 metrelik falezlerden çıkarmayı başardı. Kurtarma çalışmalarına ise İbrahim H.'nin yardım çağrısını polise ihbar eden Orhan Açıkgöz'ün azarlar nitelikteki uyarısı dikkat çekti. İbrahim H.'nin yanı başında duran Açıkgöz, “İmdat seslerini duyunca hemen polise haber verdim. Ben intihar sandım ama değilmiş düşmüş kayalıklardan. Çok aşağı inmiş. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin Allah göstermesin. Kardeşim etme kurban olayım" dedi.
İbrahim H. ise manzarayı izlerken ayağının kaydığını ve düştüğünü söyledi. Yaralı İbrahim H. tedavi edilmek üzere Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Falezler detay
-İtfaiyenin koşturması
-Sedyeye alınma çalışmaları
-İbrahim H detay
-Kayadan detay
-İbrahim H'nin sedyeye sıkıştırılan ayakkabısından detay
-İbrahim H röp
-Sedye ile falezlerden kurtarılıp çıkarılması
-İhbarcı Orhan Açıkgöz röp ve İbrahim H.yi azarlaması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: