Antalya’da Görev Şehidi Doktora Anma

Antalya'da sağlık çalışanları, geçen yıl 17 nisan’da Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından...

Antalya'da sağlık çalışanları, geçen yıl 17 nisan’da Gaziantep'te görev yaptığı hastanede bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan için ölüm yıldönümünde anma etkinliği düzenledi.

Antalya Tabip Odası'nın düzenlediği anma etkinliği, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladı. Buradan yola çıkan bir grup doktor ve sağlık çalışanı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar yürüdü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde diğer hastanelerden gelen sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen grup, 'Sağlıkta şiddete son' sloganı attı.

Reklam
Reklam

Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, toplumdaki şiddetin 4'te 1'inin doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik olduğunu belirtti. Ertürk, "10 içinde sağlıkta yapılan değişim şiddeti de beraberinde getirdi. Daha önce de benzer saldırılarla birçok doktor arkadaşımız hayatını kaybetti. Sürgün, soruşturma, gözaltı ve tutuklamalar ya da yasal şiddet, olağanüstü hal ilan etmeyi gerektirecek bir durumdur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz