Antalya'da hal gelirleri yüzde 18 arttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürlüğü’nde 2011’de işlem gören ürün miktarı bir önceki yıla oranla...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürlüğü’nde 2011’de işlem gören ürün miktarı bir önceki yıla oranla yüzde 7 yükseldi. Hal gelirleri ise yüzde 18 artarak 24,5 milyon TL oldu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürlüğü’nden 2011 yılında işlem gören ürünlerle ilgili değerlendirme yapıldı. Hal Müdürlüğü yetkilileri, 2011 üretim sezonunda fiyatların 2010 yılına oranla çok fazla değişiklik göstermediği belirtti. Kasım ile aralık ayında patlıcan, kabak ve biber fiyatlarında yüzde 50 oranında artış olduğu, bu ürünlerdeki fiyat artış sebebinin ise üretim azlığından kaynaklandığı bildirildi.
Toptancı Hal Şube Müdürlüğü’nde işlem gören ürünler 2010 yılına göre yüzde 7 oranında artışla 900 bin ton olarak gerçekleşti. İşlem gören ürünlerde 375 bin ton ile domates ilk sırada yer aldı. Türkiye’de üretilen 3 milyon ton domatesin yüzde 12’si, Antalya Toptancı Hali’nden iç pazara satıldı. Hal gelirleri ise bir önceki yıla oranla yüzde 18 oranında artarak 24,5 milyon TL oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz