Antalya'da Içme Suyu

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Mehmet Ulusoy, vatandaşların musluk suyunu gönül rahatlığıyla içebileceklerini

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Su Kalite Kontrol Laboratuvarı Şube Müdürü Mehmet Ulusoy, vatandaşların musluk suyunu gönül rahatlığıyla içebileceklerini bildirdi.

Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, her gün Antalya'nın 100 farklı noktasından içme suyu analizleri alarak su kontrolü gerçekleştirdiklerini belirtti.

Su depolarından ve şebekenin diğer noktalarından numuneler alıp analizler yaptıklarını anlatan Ulusoy, numunenin fiziksel parametreleri, anyon-katyon analizleri, ağır metal analizleri ve mikrobiyolojik analizlerinin yapıldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Daha sonra 4 farklı birime gönderilen analizlerde suda kirlilik olup olmadığının kontrol edildiğini, ardından sonuçların ASAT internet sitesinde ve veznelerde halka duyurulduğunu kaydeden Ulusoy, şöyle dedi:

"Antalya'da içme suyu yer altı kaynaklardan elde ediliyor. Antalya, içme suyu kalitesi en iyi olan illerin başında geliyor. Yüzeysel su kaynakları kullanarak bir arıtma yapmıyoruz. Suyun sertlik derecesi dünya standartlarında ve bir sorun teşkil etmiyor. Ayrıca kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir suyumuz var. Bütün vatandaşlar musluk suyunu gönül rahatlığıyla içebilir."

Ulusoy, vatandaşların suda herhangi bir kirlilikten şüphelendiği durumlarda Alo 185 Su Hattını arayabileceklerini bildirerek, ücretsiz olarak sudan numune alınarak analizlerinin yapıldığını, çıkan sonuçların vatandaşa bildirildiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: