Antalya'da ilköğretim öğrencilerine çevre bilinci eğitimi veriliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geri kazanılabilir atıklara ilişkin okullarda eğitim çalışmasına başladı. Aksu ilçesinde başlayan çalışmalarda...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geri kazanılabilir atıklara ilişkin okullarda eğitim çalışmasına başladı. Aksu ilçesinde başlayan çalışmalarda Cihadiye İlköğretim Okulu’nda eğitim verildi. Nisan-Mayıs aylarında diğer ilçe belediye sınırlarında bulunan 20 okulda eğitim verilmesi hedefleniyor.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, ilköğretim okullarında öğrencilere çevre bilinci aşılayarak geleceğin çevre gönüllülerinin kazanılmasını sağlayacak. İlköğretim okullarında verilen eğitimlerde, 4, 5 ve 6’ncı sınıf öğrencilerine çevreyi nasıl koruyacakları öğretiliyor. Eğitimlerde ambalaj atıkları, piller, elektronik atıklar ve bitkisel atık yağların geri kazanılmasının insan ve çevre sağlığı açısından önemi vurgulanıyor.

Reklam
Reklam

Geri kazanılabilir atıkların değerlendirilemeyen atıklardan ayrı toplanması için ayrı toplama kutuları, konteyner ve bidonlarına atılması ve toplama noktaları ile iletişim numaralarına ilişkin bilgiler aktarılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz