Antalya'da Iş Bırakma Eylemi Yapılacak

Türkiye Kamu-Sen Antalya il temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, 23 Mayıs'ta yapılacak iş bırakma eylemine Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu-İş

Türkiye Kamu-Sen Antalya il temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, 23 Mayıs'ta yapılacak iş bırakma eylemine Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu-İş sendikalarının katılacağını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen Antalya il temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Antalya şube başkanı Ali İhsan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mayıs Çarşamba günü Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını belirtti.

Türkiye Kamu-Sen'in kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele ettiğini ifade eden Yılmaz, memurların kazanılmış haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Reklam
Reklam

Son yıllarda ülke ekonomisinin yılda ortalama yüzde 6,8 oranında büyüdüğünü, ancak kamu görevlilerine büyümeden pay verilmediğini savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir ay kadar önce yatırım paketi ile sanayici ve işadamlarına 2 milyar liralık bir kaynak oluşturuldu. Memurlar ile memur emeklileri ise 5 aydır zam alamadılar. Yalnızca memurların değil işçi, esnaf, emekli, dul ve yetimlerin de seslerine kulak verilmesi için 23 Mayıs'ta iş bırakıyoruz."

Yılmaz, iş bırakma eylemi ile kamuda hizmet üretilmeyeceğini, eyleme Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Birleşik Kamu-İş sendikalarının katılacağını, Memur-Sen'in ise katılmayacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: