Antalya'da Işten Çıkarılan Işçilerden Eylem

Bir tekstil firmasından işten çıkarılan işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları iddiasıyla çalıştıkları fabrikada eylem yaptı.

Bir tekstil firmasından işten çıkarılan işçiler, maaş ve tazminatlarını alamadıkları iddiasıyla çalıştıkları fabrikada eylem yaptı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan iplik ve dokuma fabrikası önünde biraraya gelen işçiler, pankartlar asarak, fabrika girişini traktörlerle kapattı. Fabrika bahçesine ateş yakarak eylem yapan işçiler "dilenci değiliz, emeğimizi istiyoruz", "işçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde sloganlar atarak tazminatlarını ve maaşlarını istedi. Bazı işçiler de fabrikanın çatısına çıkarak eyleme destek verdi. Olay yerine gelen jandarma ve çevik kuvvet ekipleri, eylem yapan işçilerden fabrikayı boşaltmalarını istedi. Bunun üzerine işçiler paralarını almadan fabrikadan çıkmayacaklarını, gerekirse fabrikayı ateşe vereceklerini söyledi. Eylemciler adına basın mensuplarına açıklama yapan Mucit Yıldırım isimli işçi, yaklaşık bin 200 kişinin maaş ve tazminatları ödenmeden işten çıkarıldığını, seslerini her platformda duyurmaya çalışmalarına rağmen kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirtti. Tazminat ve maaş alacaklarının toplamının yaklaşık 22 milyon lira olduğunu ifade eden Yıldırım, alacakları ödenene kadar fabrikadaki eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. İşçilerin fabrikadaki eylemi devam ederken, jandarma ve polis ekipleri bekleyişini sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: