Antalya'da Işten Çıkarılan Işçilerin Eylemi

Antalya'da, kapatılması nedeniyle işten çıkarıldıkları fabrikanın bahçesinde 2 gündür eylem yaparak maaş ve tazminatlarını isteyen işçilerin bekleyişi sürüyor.

Antalya'da, kapatılması nedeniyle işten çıkarıldıkları fabrikanın bahçesinde 2 gündür eylem yaparak maaş ve tazminatlarını isteyen işçilerin bekleyişi sürüyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir iplik ve dokuma fabrikasının girişini traktör ve konteynerlerle kapatan işçiler, 2 gündür fabrika bahçesinde ateş yakarak eylemlerini sürdürüyor. Fabrikadaki bazı iplik dokuma makinelerini bahçeye çıkartan yaklaşık 50 işçi, maaş ve tazminatlarının ödenmesini istiyor. Slogan atarak ve pankart taşıyarak yetkililerden yardım isteyen işçiler, yakınlarının getirdiği yemekler ile karınlarını doyuruyor. Parasını alamayan işçiler arasında yer alan ve 9 aylık bebeği Kıvanç ile eylem yapan Kadriye Öztut, eşiyle yıllardır fabrikada çalıştığını söyledi. İşten çıkarıldığında bebeğine hamile olduğunu anlatan Öztut, "Eşimle yaklaşık 60 bin lira alacağımız var. Hamileyken işten çıkarıldım. Bebeğim 9 aylık oldu, hala maaşlarımızı alamadık. Oğlumun rızkı için bu eyleme katılıyorum" dedi. Eylemcilerden Mucip Yıldırım ise eylemlerinin maaşlarını alıncaya kadar süreceğini belirtti. Yaklaşık bin 200 işçinin 20 milyon liranın üzerinde alacağı bulunduğunu kaydeden Yıldırım, paralarını almadan fabrikadan çıkmayacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: