Antalya'da "Kadın Cinayetleri Ve Çocuk Gelin" Eylemi

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği tarafından "Kadın cinayetleri ve çocuk gelin" sorununa karşı yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi.

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği tarafından "Kadın cinayetleri ve çocuk gelin" sorununa karşı yürüyüş, basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Kapalı Yol'da toplanan dernek üyesi bir grup kadın, çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Nigar Duru, 2013'te 214 kadının öldürüldüğünü, 2014'ün ilk ayı bitmeden ise 8 kadının cinayete kurban gittiğini söyledi. Duru, kadınlara karşı işlenen cinayetlerin yüzde 38'inin Antalya'da gerçekleştirildiğini ifade ederek, "14 yaşındaki Kader'i binlerce 'çocuk gelin'den biri olarak okuduk. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre 18 yaşının altındaki herkes çocuktur. 18 yaşın altındaki evlilikler 'çocuk istismarı'dır ve suçtur" diye konuştu. 18 yaşının altındaki bir kadının neden evlendirildiğinin hiç kimse tarafından sorgulanmadığını ileri süren Duru, şunları kaydetti: "12 yaşındaki bir çocuğu evlendiren ailesinden kimse hesap sormadı. Eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan binlerce kız çocuğundan biri olan Kader'den Milli Eğitim Bakanlığının neden haberi olmadı? İkinci bebeği ölmeseydi, Sağlık Bakanlığı Kader'in erken evlendirilmesinden ne zaman haberdar olacaktı? Kader de onlarca 'çocuk gelin'den biri olarak kaldı hafızalarda. Bunun adı 'çocuk gelin' değil, 'çocuk istismarıdır.' Hatta çocuk tecavüzüdür." Duru'nun basın açıklamasının ardından şarkılar söyleyen ve çeşitli sloganlar atan grup, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: