Antalya'da Kamu Binalarının Üçte Ikisi Elektrikle Isıtılıyor

Antalya'da kamu binalarını üçte ikisinin elektrikle ısıtıltığı bildirildi.

Antalya'da kamu binalarını üçte ikisinin elektrikle ısıtıltığı bildirildi.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'daki bin 500 kamu binasının 2012 yılı ısıtma ve soğutma amaçlı kullanılan yakıt türlerini ortaya koyan çalışmanın sonuçlandığı belirtildi.

Antalya'daki kamu binalarını üçte ikisinin elektrikle ısıtıldığı ifade edilen açıklamada, bin 560 adet kamu binasının yüzde 56'sının bireysel, 21,3'ünün merkezi, 22,8'inin bireysel ve merkezi yöntemlerle ısıtıldığı, yüzde 71.3'ünde yakıt türü olarak elektrik, 15,4'ünde katı yakıt, 9,7'sinde ise kalorifer yakıtı kullanıldığı anlatıldı.

Reklam
Reklam

Antalya genelinde kamu binalarının yüzde 53'ünün bireysel, yüzde 6'sının merkezi, yüzde 19'unun bireysel ve merkezi sistemle soğutulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Binaların yüzde 22'sinde soğutma sistemi bulunmuyor. İl genelinde soğutması yapılan binaların tamamında yakıt olarak elektrik kullanılıyor. Yapılan çalışma sonucundan merkez ilçelerdeki kamu binalarının yüzde 5'inde ve diğer ilçelerdeki binaların 36,3'ünde soğutma sistemi bulunmadığı belirlendi."

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: