Antalya’da Kamu Denetçiliğine başvurular

Antalya Valiliği Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 29 Mart’tan itibaren başvuruları almaya başladığını bildirdi.

Antalya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak olarak belirlendiği kaydedilerek, kurumun 29 Mart 2013’ten itibaren başvuruları kabul etmeye başladığını ifade edildi.

Başvurular nasıl yapılacak

Kuruma doğrudan posta ve elektronik ortamda başvurulabileceği gibi illerde Valilikler ilçelerde Kaymakamlıklar aracılığıyla başvurulabileceği hatırlatılan açıklamada, şikayet başvuru formlarına kurumun resmi internet sitesi olan www.omdbusman.gov.tr ile www.kamudenetçiliği.gov.tr web adreslerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

İdarenin işlemlerinden şikayetçi olan vatandaşların kuruma başvuruda bulunabilmesi için öncelikle idari başvuru yollarının tüketilmesi gerekli olduğu vurgulanan açıklamada; idari başvuru yolları tüketilmeden yapılan başvurular ilgili kuruma gönderileceği ancak kurum, telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ihtimali bulunan hâllerde, idari başvuru yolları tüketilmese dahi başvuruları kabul edebileceği belirtildi.

Hangi kararlar yetki dışında

Antalya Valiliğinin açıklaması şöyle devam etti: “Ancak, Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler ile re’sen imzaladığı kararlar ve emirler, Yasama yetkisinin kullanılmasına ilişkin işlemler; Yargı yetkisinin kullanılmasına ilişkin kararlar; Türk Silahlı Kuvvetlerinin sırf askerî nitelikteki faaliyetleri, hakkında yapılan şikâyetler Kurumun görev alanı dışındadır.

Yargı organlarında görülmekte olan veya yargı organlarınca karara bağlanmış uyuşmazlıklar hakkında Kuruma yapılan şikâyetler incelenmez. Sebepleri, konusu ve tarafları aynı olup incelenmekte olan veya daha önce sonuçlandırılan şikâyetler hakkında Kuruma yeniden yapılan şikâyetler incelenmez. Ayrıca, belirli bir konuyu içermeyen şikâyetler de incelenmez. Başvurularda herhangi bir ücret alınmaz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: