Antalya'da kar yağışına karşı tedbir

Antalya’nın yüksek kesimlerindeki bazı köyler ile yaylalarda kar kalınlığının 5 metreye kadar ulaştığını açıklayan İl...

Antalya’nın yüksek kesimlerindeki bazı köyler ile yaylalarda kar kalınlığının 5 metreye kadar ulaştığını açıklayan İl Özel İdaresi, yaklaşan kar yağışlarına karşı gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.
Antalya İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, deniz seviyesinden binlerce metre yükseklikteki köy ve yayla yollarının zaman zaman etkili kar yağışından etkilendiği belirtildi. Vatandaşların mağdur olmaması için gereken tedbirlerin alındığına yer verilen açıklamada, “Kar, Antalya’nın daha çok doğu kesimindeki ilçeleri etkiliyor. Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerine bağlı köylerde kar kalınlığı yer yer 1 ile 1.5 metreye kadar yükselirken, aynı bölgelerdeki yayla yollarında kar kalınlığı 4-5 metreyi buluyor. Antalya’nın batı bölgesindeki ilçelerde ise kar yağışının doğu bölgesindeki ilçelere göre daha az olduğu bildiriliyor.” denildi.
Antalya’da kar mevsiminin, aralık ayında başlayıp marta kadar devam ettiği vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi: "Kar yağışının en sık görüldüğü Akseki, Gündoğmuş, Korkuteli, Gazipaşa, Serik, Manavgat, Alanya, Kaş, İbradı ve Elmalı’ya bağlı yüksek kesimdeki köyler önplana çıkarken, yayla yollarının kardan temizlenmesi nisan ayının son haftası başlayıp, temmuz ortalarına kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz