Antalya’da kongre işi tuttu, artış yüzde 80’i aştı

Antalya’da geçen yıl ulusal ve uluslar arası 156 kongre düzenlendi. Kongre sayısı bir önceki yıla...

Antalya’da geçen yıl ulusal ve uluslar arası 156 kongre düzenlendi. Kongre sayısı bir önceki yıla göre yüzde 81 arttı.
Antalya Kongre Bürosu, 2011 yılı kongre istatistiklerini açıkladı. Kongre bürosundan verilen bilgiye göre, 2010 yılında Antalya’da 40 uluslararası, 46 ulusal olmak üzere toplam 86 kongre gerçekleştirildi. Bu rakamlar 2011’de yüzde 81 oranında artarak 156’ya ulaştı. Uluslararası kongrelerdeki artış yüzde 40, ulusal kongrelerdeki artış oranı yüzde 117 olarak kayıtlara geçti. 2011 yılında Antalya’da düzenlenenlerin 56’sını uluslararası, 100’ünü ulusal kongreler oluşturdu. Büronun derlediği verilere göre 2011 yılında en çok organizasyona Belek’teki Maritim Pine Beach Otel ev sahipliği yaptı. Tesiste 5 uluslararası, 12 ulusal olmak üzere toplam 17 adet toplantı ve kongre gerçekleştirildi. Kongre düzenleyicileri açısından bakıldığında ise Antalya’da en çok kongreyi Serenas Turizm organize etti.
Antalya’da geçen yıl en çok kongre düzenlenen bölge ise Serik’e bağlı turizm beldesi Belek oldu. En fazla kongre ize tıp alanında düzenlendi. Bunun yanı sıra Antalya; tarım, spor, eczacılık, hayvancılık, istatistik, kimya, biyoloji, psikoloji, fizik, teknoloji, kozmetik, hukuk, su ürünleri, coğrafya, arkeoloji alanlarında da birçok kongreye ev sahipliği yaptı. Kongre sektörü en yoğun dönemini ekim-kasım ayları arasında yaşadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz