Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni yıla yeni oyun ile "merhaba" diyecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni yıla yeni oyun ile "merhaba" diyecek.

Daha önce "Pişti" ve "Ruhlar gelirse" adlı iki farklı oyunla kadın üzerindeki ataerkil yapının trajikomik halini sahneye yansıtan Antalya Devlet Tiyatrosu, William Shakespeare'in ünlü eseri "Othello"yu 9 Ocak'ta tiyatro seyirciyle buluşturacak.

Provaları devam eden oyunun yönetmenliğini Malcolm Keith Kay üstleniyor. Venedikli zeki bir asker olan Othello'nun, emir eri olan Iago adındaki hırslı ve mevki düşkünü asker tarafından kandırılmasıyla karısı Desdemona'yı boğarak öldürmesi ve ardından Iago'nun tüm sinsi planlarının ortaya çıkmasını konu alan oyunda Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç ve Kader Gözpınar rol alıyor.

Reklam
Reklam

Klasik bir tiyatro oyununa perde açacak olan Antalya Devlet Tiyatrosu, "Othello" adlı oyunu 9 Ocak'tan itibaren Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sahneleyecek.

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: