Antalya’da Lösev Merkezi Açıldı

1998 yılında Ankara’da kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Antalya’da da ofis açarak lösemili çocuklara hizmet...

1998 yılında Ankara’da kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Antalya’da da ofis açarak lösemili çocuklara hizmet vermeye başladı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki LÖSEV Merkezinin açılışı, törenle yapıldı. Açılış törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer, lösemili çocuklar ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Ezer, vakıflarının ilk kurulduğu günlerde 35 çocuğa hizmet göstererek bu mücadeleye başladığını söyledi. Bugün Lösemili Çocuklar Vakfı'nın Türkiye genelinde kayıtlı hasta sayısının 12 bine yaklaştığını kaydeden Ezer, “Biz vakıf olarak üstümüze düşen görevi yaptık. Antalya’da bir ofis açarak buradaki yavrularımızı da gönülden kucaklıyoruz. Şimdi görev sırası sizde. Tüm insanlara sesleniyoruz; lütfen yavrularımıza sahip çıkın. Eğer sizlerden bir arsa ve ya bir ev tahsisi gelirse Lösemili Çocuklar Evi, Lösemili Çocuklar Okulu ve Lösemili Çocuklar Hastanesi de yapmaya kararlıyız” dedi. LÖSEV Başkanı Ezer, Antalya’da açılan merkeze şimdiye kadar 200’e yakın hastanın başvurduğunu, ancak Antalya’da lösemi hastası çocuk sayısı çok olduğu için bu sayının artacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, dünyada en kıymetli varlıkların çocuklar olduğunu kaydederek, “Hep gelecek planlarımızı anne baba olduktan sonra onlar üzerine yaparız. Böyle bir projeyle annelerin yürek yangınlarına bir kova su da biz dökelim, onlara umut enerji verelim ve mücadele azmi aşılayalım istedik” dedi. Antalya’da lösemili hastalar için yeni merkezlerin yapılması gerektiğini kaydeden Tütüncü, bunun için her türlü desteği vereceklerini de belirtti.

Lösemi hastası kızının tedavisi için uzun zamandır çok zorluklar çektiklerini söyleyen Can Arasan, kızı Asya Arasan’ın (3) 1 yaşından bu yana lösemi hastası olduğunu ve kendisine ilik nakli yapıldığını kaydetti. İlaç almada çok sıkıntılar yaşadığını söyleyen baba Arasan, böyle bir merkezin Antalya’da açılmasının işlerini daha kolaylaştıracağını bildirdi.

Açılış öncesi bale gösterisi yapan lösemi hastası Ayşe Ece Atalay (9), LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer’e kendisinin çektiği bir resmi hediye etti. Bir ayı resmi çizen Ece, resimde ayının kendileri gibi hasta olduğunu, yalnız bir meleğin ona getirdiği kalple yeniden hayata tutunduğunu göstermek istediğini söyledi. Ece’nin annesi Saadet Atalay, kızının 3 yıldır tedavi gördüğünü, 25 yaş üstü insanlarda görülen bir kanser hastalığı olduğunu, böyle bir merkezin devamlı olması için her kesin yardımcı olması gerektiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından LÖSEV merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz