Antalya'da Noel Ayini Düzenlendi

Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde Rus vatandaşların katıldığı Noel Ayini yapıldı.

Alanya'da tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde Rus vatandaşların katıldığı Noel Ayini yapıldı.

Yunanlı Ortodoks Kilisesi'ne bağlı Pisidya bölgesinin ruhani lideri Despot Sotirios Trambas'ın yönettiği ayinde, Ruslar mum yakarak ilahi ve dualar okudu. Yaklaşık 3 saat süren ayini yöneten Trambas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya'da yaşayan Ortodokslara dini destek vermek için tarihi kilisenin ibadete açılmasını istediklerini söyledi.

İlçede bulunan Hıdrellez ve Alanya Kalesi'ndeki Bizans dönemine ait Aya Yorgi kiliselerinden birinin restore edilerek ibadete açılmasını umut ettiklerini belirten Trambas,"Antalya'da tarihi Kaleiçi'nde 1846 yılında yapılan Bizans kilisesini restore ettik. Sadece Ruslar değil, binlerce turist bunu görünce mutlu oldu. Şimdi de Alanya'daki iki kiliseden birini Hristiyan vatandaşlar için onarıp hizmete açmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Trambas, ilçedeki kiliselerden birinin restore edilerek ibadete açılması için Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile bir görüşme yapacağını, böylece bu işe son noktayı koymuş olacaklarını ifade etti.

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela ise Alanya'da ilk kez Noel Ayini düzenlendiğini kaydetti.

Alanya'da yaklaşık 3 bin Rus'un yaşadığını söyleyen Anzhela, "24-25 Aralık Hz. İsa'nın doğum günü olarak kutlanıyor. Alanya'da bunun ilk kez yapılması çok anlamlı. Bir araya gelerek dua etmek, burada yaşayan Ortodokslar için mutluluk verici oldu" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: