Antalya’da okul sütü dağıtımına yeniden başlandı

Antalya’da dün 113 öğrencinin etkilenmesi sonucu ara verilen okul sütü dağıtımına bugün yeniden başlandı. Antalya...

Antalya’da dün 113 öğrencinin etkilenmesi sonucu ara verilen okul sütü dağıtımına bugün yeniden başlandı. Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, öğrencilerin sağlık durumlarında her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı için dağıtımına yeniden başladığı bildirildi.

Hüseyin Ak İlköğretim Okulu’ndaki süt dağıtımı, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural nezaretinde gerçekleştirildi. Kepez’de 56 bini ilköğretim birinci kademe, 5 bini anasınıfları olmak üzere 61 bin öğrenciye okul sütü dağıtıldığı bilgisini veren Hüdai Vural, il genelinde 113 öğrencinin hastaneye sevk edildiğini, bunlardan 27’sinin müşahede altına alındığını, daha sonra ise müşahede altındaki öğrenci sayısını 9’a gerilediğini belirtti. Vural, “Bu 9’unda da laktozdan kaynaklı bir sıkıntı olduğu, fakat her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyleyebilirim.” dedi.

Reklam
Reklam

Süt dağıtılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, okul idarecileri de öğrencileriyle birlikte süt içti.

Öte yandan Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “02 Mayıs 2012 tarihinde başlatılan ‘Okullarda Süt Dağıtımı’ kampanyası sonrasında bazı öğrencilerimizde yaşanan mide ve karın ağrısı şikayeti nedeniyle ara verilen süt dağıtımında; öğrencilerimizin sağlık durumları gözlemlenmiş ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığından 03 Mayıs 2012 tarihi itibariyle okullarda süt dağıtımına devam edilmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: