Antalya'da Orman Yangını

Aksu ilçesindeki orman yangınında 7 dönüm alan zarar gördü.

Aksu ilçesindeki orman yangınında 7 dönüm alan zarar gördü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçenin Çalkaya Mahallesi'ndeki Koruma ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi olan Sevgi Köyü'nün de bulunduğu ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevlerin ormanlık alanda kısa sürede yayılması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 1 helikopter, 5 arazöz ile çok sayıda yangın söndürme işçisi yangına müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Aksu Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Yangın nedeniyle Kundu turizm bölgesine giden yol, bir süre trafiğe kapatıldı. Bazı vatandaşlar yangının evlerine sıçrama ihtimaline karşı su hortumuyla soğutma çalışması yaptı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından söndürülen yangın sonucunda 7 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede trafiğe kapatılan yol da tekrar ulaşıma açıldı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının ormanlık alana atılan sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: