Antalya’da rüzgar 106 kilometre hızla esti, dev dalgalar yol kapattırdı

Antalya’da gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava yol kapattırdı. Fırtına...

Antalya’da gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava yol kapattırdı. Fırtına nedeniyle rüzgarın saatteki hızı 106 kilometreye ulaştı. Oluşan dev dalgalar yüzünden dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde bulunan Akdeniz Bulvarı trafiğe kapatıldı.
Olumsuz hava koşulları sebebiyle ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği Antalya’da dev dalgaların dövdüğü Akdeniz Bulvarı da trafiğe kapatıldı. Kabaran dalgalar setleri aşarak caddeye taştı. Deniz sularının taşıdığı taş ve çakıl caddeye yayıldı. Görevliler iş makineleriyle yolda biriken yabancı maddelerin yanı sıra deniz sularını da temizledi.
Konyaaltı sahiline yakın bir noktada oturan Naime Talih isimli vatandaş, hayatında ilk kez denizin kendini korkuttuğu söyledi. Sabah denizin üstlerine geliyormuş gibi hissettiğini anlatan Talih, “Çok korktum. Bugüne kadar denizi böyle dalgalı görmemiştim. Tsunaminin küçüğü gibiydi.” Gece başlayan fırtına sebebiyle bütün ağaçların yere yattığını, dalgaların araçlara geçit vermediğini anlatan Talih, “Hava sapsarıydı. Felaket bir gök gürültüsü vardı, ardı ardına şimşekler çakıyordu. Çok fazla yağmur vardı. Evimiz denize uzak olmasına rağmen sesi gürül gürül evimize geliyordu.” diye konuştu.
Devlet Meteoroloji İşleri Antalya Bölge Müdürü Necip Duman, bugün sabah saat 06.50’de rüzgar hızının saatte 106 kilometre olarak ölçüldüğünü söyledi. Duman, son 24 saat içinde Antalya şehir merkezinde metrekareye düşen yağış miktarının 83,5 kilogram olduğunu dile getirdi. Antalya’nın sabaha kadar orta Akdeniz üzerinden gelen güçlü bir sistemin etkisinde kaldığını anlatan duman, “Bu tip sistemler hızlı gelir, çabuk gider. Böyle sistemlerin yıkıcı etkisi olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

ÖĞRENCİLER TATİLİ OKULDA ÖĞRENDİ
Antalya’da valilik kararıyla okullar bir gün tatil edildi. Ancak karar, eğitim saati başladıktan sonra duyuruldu. Bu nedenle birçok öğrenci şiddetli yağış ve rüzgar altında ulaştığı okulunda tatil kararını öğrendi. Öğrenci servisi yapanlar da tatil kararının geç duyurulmasından yakındı. Öğrencileri okullarına bıraktıktan sonra tatil olduğunu öğrendiğini anlatan servis sürücüsü Hüseyin Bülbül, “Çocukları okula götürdük, tatil haberi ondan sonra geldi. Üst üste servis yapmak zorunda kaldık.” şeklinde konuştu.
Olumsuz havaya rağmen ilköğretim altıncı sınıfa giden kızını okula götüren Musab Koç, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Sabah fırtınayı görünce valiliği, milli eğitimi ve okulu aradım. Ancak telefonlarına cevap veren olmadı. İnternet sitelerine baktım, herhangi bir uyarı yoktu. 112 Acil’i aradım, ‘bize bir şey bildirilmedi’ dediler. O yağmurda, fırtınada çocuğumu okula götürdüm. Müdür yardımcı ‘resmi tebliğde bulunan yok ama siz çocuğunuzu götürün, muhtemelen tatil ederler’ dedi. İletişim imkanlarının bu kadar geliştiği bir çağda bilgi almak bu kadar zor olmamalı. Kurumlar, sorumlulukları gereği özellikle okul çağındaki küçük çocukları zor hava şartlarında mağdur ekmemeliydiler."

Reklam
Reklam

YOLLARDA SU BİRİKTİ, TRAMVAY ÇALIŞMADI
Şiddetli fırtına ve yağmura rağmen şehir merkezinde sel ve su baskını olmadı. Yollarda ve alt geçitlerde su birikintileri oluştu. Tramvay yolunda biriken su nedeniyle bir süre seferler yapılamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz