Antalya’da SBS ve LYS’de ilk bine giren öğrenciler ödüllendirildi

Üniversiteye yerleştirmede iki yıldır Türkiye birinciliğini elde eden Antalya'da derece alan öğrenciler ödüllendirildi. Milli Eğitim...

Üniversiteye yerleştirmede iki yıldır Türkiye birinciliğini elde eden Antalya'da derece alan öğrenciler ödüllendirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda Türkiye genelinde ilk bine giren öğrencilere ödül verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, 2010-2011 eğitim öğretim yılında ortaöğretim yerleştirme puanına göre Türkiye genelinde ilk bine giren 28 öğrenci ile LYS’de bine giren 153 öğrenci çeyrek altın ve 100 temel eserden oluşan kitap setleri ile ödüllendirildi.
Antalya, 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerine öğrenci yerleştirmede 2007 yılında Türkiye 16’ncısı 2008'de 6’ncısı, 2009'da 8’incisi, 2010 ve 2011 yıllarında ise Türkiye birincisi olmuştu. 2010'da ilk bine 111, 2011 yılında ise 153 öğrenci Türkiye sıralamasında ilk bine girme başarısını gösterdi. SBS’de iller genelinde bir sıralama yapılmazken, 2010 yılında Türkiye genelinde ilk bine 19, 2011'da da 28 öğrenci girdi.
Ödül töreninde konuşan Antalya il Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya iline göçün çok fazla olmasına rağmen başarıda kalıcı olmayı hedeflediklerini söyledi.
2010 ve 2011 yılları arasında yakalanan başarının kendisini onurlandırdığını ifade eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, başarıların tesadüfe bağlı olmadığını, bunun sürdürülebilir olması durumunda gerçek başarıyı yakalayacaklarını açıkladı.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler tek tek sahneye çağrılarak ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz