Antalya'da Sıcak Hava

Antalya'da denize gidemeyen çocuklar, su kanallarında serinlemeye çalışıyor.

Antalya'da denize gidemeyen çocuklar, su kanallarında serinlemeye çalışıyor.

Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının da 29 derece ölçüldüğü Antalya'da sıcaklardan bunalan vatandaşlar sahillere akın ederken, denize gidemeyen kenar mahallelerdeki çocuklar ise Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'ne ait su kanallarında serinlemeye çalışıyorlar. Uyarı levhalarına ve su kanallarının çevresindeki bariyerlere rağmen kanallara giren çocuklar, suyun keyfini çıkarıyor.

10 yaşındaki Bilal Tımartaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün denize gidemedikleri için su kanalında yüzdüklerini söyledi. Kanal suyunun denize göre daha soğuk olduğunu ifade eden Tımartaş, "Çoğu arkadaşımız denize gidiyor. Ama deniz uzak, maddi imkansızlık nedeniyle her gün denize gidemiyoruz. Bu nedenle kanalda yüzüyoruz. Tehlikeli ancak yüzme bildiğimiz için farketmiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

14 yaşındaki Mustafa Doğan da kanalların tehlikeli olmasına rağmen denizden daha eğlenceli olduğunu belirtti. Denizin, yaşadıkları eve uzak olması nedeniyle sık sık gidemediğini dile getiren Doğan, "Bazen denize gidiyoruz. Ancak çoğunlukla kanalda serinlemeye çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan Konyaaltı sahili de sıcaktan bunalan vatandaşlarla doldu. Sahillde dinlenenlerin yanı sıra çoğu kişi denizde serinlemeye çalıştı.

Yüzde 70'lere ulaşan nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu bildirildi.

Muhabir: Hüseyin Kanber / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: