Antalya'da "sihirli lamba" operasyonu

ANTALYA (İHA) - Antalya'da jandarmanın düzenlediği "Sihirli Lamba" kod adlı operasyonda, 335 parça tarihi eser ele geçirilirken 5 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen eserlerin maddi değerinin 1 milyon dolar olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri alıcı kılığında, T.G., M.V. ve E.D. adlı şahıslarla irtibata geçti. Varsak beldesi yakınlarında alıcı kılığındaki ekiplerle buluşan zanlılar, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait 335 parça tanipi eser için 1 milyon Amerikan Doları istedi. Şahıslar ellerindeki tarihi eserlerle birlikte suçüstü yakalanırken, operasyonun genişletilmesinin ardından İ.K. ve M.B. adlı şahıslar da jandarma tarafından
yakalanarak gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Ele geçirilen Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman dönemlerine ait 222 adet gümüş pul akçe ile Roma ve Bizans dönemlerine ait 95 adet bronz sikke, 7 adet gümüş sikke, 5 adet haç, 1 adet delikli süs eşyası, 1 adet kuş figürlü bronz heykel, 1 adet kuş figürlü haç, 1 adet bronz kandil, 1 adet Roma ve Bizans dönemine ait adın ve erkek figürlü bronz bilezik ve 1 adet yılan figürlü bronz obje Antalya Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.