Antalya’da Sıkı Fiyat Etiketi Denetimi

Antalya’da ağırlanacak turistlerin kandırılmaması için çalışmalar devam ediyor. Oluşturulan ekipler, esnafları dolaşarak ürünler üzerinde etiket...

Antalya’da ağırlanacak turistlerin kandırılmaması için çalışmalar devam ediyor. Oluşturulan ekipler, esnafları dolaşarak ürünler üzerinde etiket kontrolü yapıyor.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatları doğrultusunda İl Ticaret Müdürlüğü koordinesinde, Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan 4’er kişilik ekiple, özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettikleri bölgelerde esnafa ürün fiyat etiketi denetimleri devam ediyor.

Reklam
Reklam

Denetimlere katılan Antalya İl Ticaret Müdürü Mesut İlter; geçtiğimiz aralık ayında gerçekleştirilen uyarı niteliğindeki denetimlerin ardından Kaleiçi, Atatürk, Güllük ve Işıklar Caddesi ile valilik civarı ve festival çarşısında 2 gün sürecek olan etiket denetimlerinde, etiket koymamakta ısrar eden esnafa etiketsiz her bir ürün için 291 TL para cezası uygulanacağını açıkladı.

Yasal bir zorunluluk olan etiket koyma alışkanlığını Antalya’ya yerleştirmekte kararlı olduklarını dile getiren İlter, “Etiket denetimleri sık sık tekrarlanacak. Amacımız, etiket koyma alışkanlığını Antalya’ya yerleştirmek, kimseyi mağdur etmek değil.” dedi.

Önümüzdeki haftadan itibaren, başta turistlerin yoğun olarak bulunduğu Alanya, Manavgat ve Kemer ilçeleri olmak üzere il genelinde denetimlerin devam edeceğini söyleyen İlter, tüm esnafları etiket kullanmaya davet etti.

Sabah saatlerinden itibaren iş yerlerini denetlemeye başlayan ekipler, satılan ürünlerde etiket bulunup bulunmadığını kontrol ederek, etiket bulunmayan iş yerlerine cezai yaptırım uygulamaya başladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: