Antalya'da su altında 'sanat serüveni'

ANTALYA (İHA) - Ana sponsorluğunu yapı sektörünün güçlü firması Entegre A.Ş.'nin yaptığı "Kaş Artventure- Sanat Serüveni" başladı. Macera ile sanatı bir araya getiren ve birbirinden ilginç mekanlarda sergilenen eserlerden oluşan etkinlik Antalya'nın Kaş İlçesi'nde start aldı. Su altında, su yüzeyinde ve tarihi Likya yolunda sergilenen eserleri görmek isteyen sanatseverler dalış yaparak eserleri izleme imkanı buluyorlar. Etkinliğin açılışı Kaş Kaymakamı H. İbrahim Akpınar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer tarafından yapıldı.

Reklam
Reklam

Kaş Kaymakamı Akpınar, sualtındaki serginin yapıldığı Güvercin Ada kıyısındaki bölgeye dalış yaparak, açılışı gerçekleştirdi. "Kaş Artventure-Sanat Serüveni" proje tasarımcıları Mesut Yücel ve Sibel Düzel, Kaş'ı ve sanatı seven, aynı heyecanları paylaşan kişi ve kurumların desteği ile sergiyi gerçekleştirdiklerini belirttiler. Serginin amacının Kaş'ta alternatif ve çağdaş bir sanat ortamı ortaya çıkartmak olduğunu belirten Sibel Düzel, "Çeşitli heykeltıraşların eserlerini ve figürlerini sergiliyoruz. Hedefimiz gelecek yıl bu organizasyonu uluslararası çağdaş sanatçıların katıldığı bir sanat projesine dönüştürmek" diye konuştu.

"Kaş Artventure-Sanat Serüveni"nde yeryüzünün üç değişik katmanında, 15 sanatçının hazırladığı 14 esere yer veriliyor. 31 Temmuz 2004 tarihine kadar devam edecek olan sergi Likya yolundaki 2.5 km'lik patika, Kaş Liman Ağzı koyunda su yüzeyindeki alan ve Güvercin Ada'da sualtı, sanat eserlerine ev sahipliği yapacak. Su altındaki sergiyi gezmek isteyen sanatseverler dalış yaparak ya da yüzeyden maske ile eserleri izleyebilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam