Antalya’da suya yüzde 20 zam kapıda

Antalya Su ve Atık Su İdaresi’nin genel kurulunda, suya yüzde 20 zam yapılması gündeme geldi....

Antalya Su ve Atık Su İdaresi’nin genel kurulunda, suya yüzde 20 zam yapılması gündeme geldi. Plan Bütçe Komisyonu’na gönderilen yeni tarife değişikliği kabul edilirse Antalya’da su yüzde 20 zamlanacak.
ASAT Konferans Salonu’ndaki genel kurulda, 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Tarifeleri görüşüldü. Suya yüzde 20 zam yapılmasını öngören yeni tarife, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zam önerisi komisyonda görüşüldükten sonra pazartesi günü yapılacak toplantıda karara bağlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yüzde 20 zammın aile başına 4,5 TL olarak faturalara yansıyacağını söyledi. ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın da ASAT’ın 220 milyon TL gelir bütçesi hedeflediğini, bunun 150 milyon TL’sinin su satışı ile karşılanmasının düşünüldüğünü kaydetti.
Zam konusuyla ilgili ASAT Genel Müdürü Yalçın ile görüştüklerini anlatan Akaydın, aslında suya asgari yüzde 25 zam yapılması gerektiğini belirterek, “Temel gerekçe enflasyon değil, elektriğe yapılan zam ile kurlardaki çok hızlı değişmeler. Dünya Bankası kredisi kullanan kurumun mali darlığa düşmemesi için de bu biraz zorunlu görünüyor.” dedi.
Genel kurulda ayrıca, ASAT’ın kredi borçlarının ödenebilmesi için 5 yıla kadar kamu ve özel bankalardan 10 milyon TL’lik borç alması da onaylandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz