'Antalya’da Turizmi Tek Elden Yönetecek Üst Yapıya Ihtiyaç Var'

Antalya’da yapılan bilimsel bir araştırma, turizm sektörünün en önemli sorunun, 'turizm yönetimi' olduğunu ortaya koydu....

Antalya’da yapılan bilimsel bir araştırma, turizm sektörünün en önemli sorunun, 'turizm yönetimi' olduğunu ortaya koydu. İlde turizmi tek elden yönetmesi için bir üst birlik kurulması ve bu yapının, 50 yıllık vizyonla bir master ve strateji planı hazırlaması gerektiği, ayrıca sektörün rekabetçiliğini koruyabilmesi için yenilikçi ürünlere ihtiyaç duyulduğu tespitler arasında yer aldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) tarafından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi’ne hazırlatılan ‘Antalya İli Turizm Endüstrisinin Kümelenme, Rekabetçilik ve Strateji Ön Çalışması’ değerlendirme toplantısı Antalya Valiliği’nde yapıldı.

Reklam
Reklam

Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığındaki toplantıya ilgili kamu kurumlarının yanı sıra, turizm sektörünün, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. AÜ Turizm Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz, yaptığı sunumla çalışma hakkında bilgi verdi. 180 kişiyle yapılan görüşmeler, 16 toplantı ve iki arama konferansı düzenleyerek çalışmayı üç aşamalı şekilde tamamladıklarını anlatan Yılmaz, turizmle ilgili "Neredeyiz? Nereye gitmek istiyoruz? Nasıl gideriz?" sorularına cevap aradıklarını söyledi.

Yılmaz’ın anlattıklarına göre araştırma sonunda özetle; Antalya’da turizmi tek elden yönetecek, kamu ve özel sektör işbirliğini içeren, tüm paydaşların fikrini temsil edecek şekilde yapılanmış, kendi bütçesi olan bir çatı yönetime ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Bu yapının Antalya’nın turizm haritasını, master ve stratejik planları ortaya koyması gerektiği sonucuna varıldı. Ayrıca Antalya’da yenilikçi projelere, vizyoner ve lider turizmcileri ihtiyaç olduğu da elde edilen diğer veriler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

Sunumun ardından söz alan Vali Ahmet Altıparmak, “Turizm yönetimi bugün bizim için en büyük sorunlardan biri. Hangi alanla bakarsanız bakın bu çıkıyor.” dedi.

Antalya’nın kendi başına ‘devasa bir destinasyon’ olduğuna işaret eden Altıparmak, “Yönetiminin daha farklı ele alınması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Vali Altıparmak, Antalya turizminin Türkiye ekonomisi için önemini gerektiği gibi anlatacak, gerektiğinde ülke turizmini yönlendirecek, bu yönde kararlar aldırabilecek, güçlü bir baskı grubu olacak yapılanmaya ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz