Antalya’da Ukrayna Rüzgarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’daki yerleşik Ukraynalıların kendi kültürlerini...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’daki yerleşik Ukraynalıların kendi kültürlerini yaşayabilmeleri ve tanıtabilmeleri amacıyla bu yıl ilki düzenlenen Ukrayna Kültür Günleri başladı. Etkinlik için Ukrayna’dan gelen gruplar Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Aktekin, “Ukrayna ile sıcak ilişkilerimiz var. Ukrayna’nın Yalta şehri ile geçtiğimiz haftalarda kardeş şehir olduk. Bu etkinlikle kültürünüzü Antalya’da tanıtma ve yaşama imkanı bulacaksınız. Antalya’ya renk katıyorsunuz. Antalya’da olmanızdan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ukrayna Dünya Koordinasyon Konseyi Başkanı Mykhaylo Ratushny, etkinliğin Ukrayna’nın bağımsızlık gününe denk gelmesinin ayrı bir önem taşıdığını belirterek, bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğini ifade etti. Ziyaret sonunda konuklar Aktekin’e Ukrayna ekmeği ve çeşitli hediyeler sundu. Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi önünden Ukrayna Kültür Günleri açılış korteji başladı. Ukrayna’dan gelen konukların yanı sıra Antalya’da yaşayan Ukraynalıların da katıldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel kıyafetleri ile tramvay yolundan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen Ukraynalılar, ellerinde Türk ve Ukrayna bayrakları ile halkı selamladı. Şarkılar söyleyen gruba Antalyalılar alkışlarla eşlik etti.

Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan sahnede gösterilerini sunan Ukraynalı gruplar ilgiyle izlendi. Rus gruplar, dans gösterileri ve müzikleriyle Antalyalılardan alkış aldı. Turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği gecede Ukrayna halk sazı bandura ile mini bir konser veren sanatçı Oksana Ivashchenko büyük beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: