Antalya'da Yağmur Duası

Antalya'nın Kumluca İlçesine bağlı Güzören Köyünde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen geleneksel yağmur duası etkinliği yapıldı.

Antalya'nın Kumluca İlçesine bağlı Güzören Köyünde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen geleneksel yağmur duası etkinliği yapıldı.

Kumluca ilçesine bağlı Güzören köyünde bu yıl 9.'su düzenlenen yağmur duasına Kumluca Kaymakamı Salih Işık, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Güner Abay, daire amirleri, ilçeye bağlı mahalle ve köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Köy sınırları içinde bulunan Müderris Türbesi önünde ilçe müftülüğüne bağlı Cami İmam Hatipleri tarafından Kuran Kerim okundu. Dualar yapıldı. İlçe vaizi tarafından vaaz verildi. Etkinlikler Müderris Türbesi önünde yapılan duaların ardından cemaatle kılınan öğle namazından sonra köy meydanında verilen öğle yemeği ile son buldu.

Reklam
Reklam

Güzören köyü muhtarı Selahattin Okur, geleneğin 9 yıldan bu yana yapıldığını hatırlatarak, her geçen yıl daha kapsamlı hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Gelenek hakkında bilgi veren Okur, " Bu gelenek yaklaşık 150 yıl önce çevre köylerde yaşayan bir ermiş kişi varmış. Ermiş kişi, ben ölünce cenazemi hangi köyün halkı kaldırırsa o köye defnedin demiş. Cenazeyi hiçbir köyün halkı yerden kaldıramamış. Güzören köyü halkı cenazeyi kaldırabilmiş. Cenaze köyümüze defnedilmiş. O ermiş zad adına Müderris Türbesi yapılmış. Biz yıllardır o ermiş zatın türbesi önünde yağmur duası adında etkinlikler yaparız. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: