Antalya'da yarım kalan 5 okul yeniden ihaleye çıkarılacak

Toplu Konu İdaresi (TOKİ)’nin Antalya’da yaptırdığı 5 okul, yeniden ihaleye çıkarılacak. Müteahhidin iş bırakmasıyla okulların...

Toplu Konu İdaresi (TOKİ)’nin Antalya’da yaptırdığı 5 okul, yeniden ihaleye çıkarılacak. Müteahhidin iş bırakmasıyla okulların Eylül 2010’da tamamlanması planlanıyordu. Dört ilköğretim okulu ve 1 lisenin 24’er derslikli olarak tamamlanıp, Eylül 2012’ye yetiştirilmesi hedefleniyor.
Müteahhidin işi bırakmasıyla yarım kalan Antbirlik, Güzeloba, Duraliler ve Hurma İlköğretim okulları ile ve Döşemealtı Sağlık Meslek Lisesi inşaatlarına bir yılı aşkın süredir çivi çakılmıyor. 5 okulundan 3’nün yüzde 80'inin tamamlandığı, diğer ikisinin ise karkas halde beklediği belirtildi. Atıl halde bekletilen okulların kot farklarının iyi hesap edilemediği için bodrum katının yağışlı havalarda su bastığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

YENİ BİNALAR MAHALLELİYİ SEVİNDİRDİ
Mevcut eski binaların yanlarına yapılması planlanan, ancak yarım kalan okullar mahalle sakinlerini de üzdü. Çocuklarının güvensiz ve kalabalık sınıflarda ders görmelerine Antbirlik İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Musa Kurt, yetkililerin biran önce yarım kalan okul binalarını tamamlamalarını istedi. Okul idarecileri de inşaatların ailelerin okullara ilgisini artırdığını, öğrenci kayıtlarında artışa neden olduğunu ifade etti.

"ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRİLECEK"
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, TOKİ tarafından ihale edilen bu okulların hepsinin toplu olarak bir müteahhide verildiğini, bu nedenle de yapılan 5 okulun yarım kaldığını söyledi.
Mevcut müteahhidin sözleşmesinin fes edildiğini, TOKİ tarafından yeni bir ihale sürecinin başlatıldığı bilgisini veren Altıparmak, “Bu süreç de epeyce bir yol alındı. Yakın zamanda da tamamlanacaktır. Bu süreç bittiğinde yeni müteahhit girecek ve inşallah okullar önümüzdeki yıl eğitim sezonuna yetiştirecek. Bizim için sağlam yapılması önemlidir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz