Antalya’da Yeni Adli Yıl Başladı

Antalya'da yeni adli yılın başlaması nedeniyle düzenlenen törende Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, “Adalete olan güven...

Antalya'da yeni adli yılın başlaması nedeniyle düzenlenen törende Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, “Adalete olan güven ve inancın toplum vicdanında yer edinmesi, adaletin en kısa sürede, en adil şekilde tecelli etmesine bağlıdır” dedi.

Antalya Adalet Sarayı'nda 2012-2013 Adli yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Vali Vekili Turan Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Baro Başkanı Zafer Köken, hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanları katıldı. Tören kapsamında Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Reklam
Reklam

Çelenk sunmanın ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Baş, adalet tesisinin toplumda düzen ve birliği sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda ilerisinde bireylerin kalbine yaşama sevinci ile geleceğe dair güçlü umutları yerleştireceğini kaydetti.

Adalete olan güven ve inancın toplum vicdanında yer edinmesinin adaletin en kısa sürede, en adil şekilde tecelli etmesine bağlı olduğuna vurgulayan Baş, “Yargı camiası olarak bizler bunu sağlamak, toplum nazarında en güvenilir kurum olma çaba ve gayreti içindeyiz. Yargının var olan fiziki yapı, personel eğitimi konusunda yasal mevzuatın yenilenip güncellenmesi gibi sorunların çözümlenmesinde ciddi oranda iyileştirmeler yapılmıştır" dedi.

Baş, şöyle konuştu: “ Haklı olana hakkını gerçekten teslim edebilmenin mutluluğu başka hiçbir mutlulukla kıyaslanamaz. Böylelikle hakkını alan kişiye yaşama sevincinin yanında ileriye dönük umutlar yeşertiriz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını esas alarak yargı görevini adil ve etkin şekilde yerine getirilmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Reklam
Reklam

Antalya Baro Başkanı Zafer Köken, Avukatlık Yasası’nın değiştirilmesinin gündemde olduğu yeni yasama döneminde meslektaşlarını birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini savundu.

Yeni anayasanın tek taraflı ve baskıcı yöntemlerle değil, toplumsal uzlaşı içinde hazırlanması gerektiğini vurgulayan Köken, “ Avukatlar olarak yapılacak yeni anayasa değişikliğinde, avukatlık mesleğinin yargının kurucu unsurlarından biri olarak 'Yargı' ile ilgili bölümlerinde yer almasını talep ediyoruz. Mesleğimiz ve özgürlükler adına yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen, tarih boyunca baskıya direnmiş ve baskıcı rejimleri yenmeyi daima başarmış avukatların omuz omuza vereceği hukuk mücadelesi sonunda ülkemizin de eksiksiz demokrasiye kavuşacağına duyduğumuz sarsılmaz inançla, meslektaşlarımızın, hakim ve savcıların yeni adli yılını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan bu akşam saat 19:00’da yeni adli yılın başlaması dolayısıyla organize edilen kokteylin, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki şehitlerden dolayı iptal edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: