Antalya'da Yollar Göle Döndü, Okullar Tatil Edildi

Antalya’da dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabaha kadar aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz...

Antalya’da dün öğle saatlerinde başlayan ve bugün sabaha kadar aralıksız devam eden yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Havalimanı bölgesinde metrekareye 280 kilogram yağışın düştüğü şehirde birçok yol sular altında kaldı. Valilik kararıyla okulların tatil edildiği şehirde sabah iş yerine gitmek için yola çıkanlar zor anlar yaşadı. Birçok araç göle dönen yollarda mahsur kaldı. Bazı işyerleri de yağıştan olumsuz etkilendi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Necip Duman, yağışların öğleden sonraya kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Sel ve taşkın riskinin devam ettiğine vurgu yapan Duman, “Havalimanında 280 kilogram yağış oldu. Bir ara kesilen yağışlar yeniden başladı.” dedi.

Reklam
Reklam

Dünden bu yana şehir merkezinde metrekareye düşen yağış miktarının 75 kilogram olduğuna değinen Duman, “Rüzgârın saatteki hızı 50–60 kilometreye kadar ulaşabilir. Lokal olarak zaman zaman bunu da aşabilir. Açık denizlerde fırtına var. Dalga boyları yüksek.” diye konuştu.

Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu ise tarım adına durumun iyi olmadığını belirtti. "Yağış akşama kadar devam ederse büyük hasar olur.” diyen Ordu, “Çiftçi araziye yeni çıkıyor. Nerede ne olduğu belli değil, öğleye doğru belli olur. Sağanak çok etkili.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: