Antalya'da su parkları ve büyük otel havuzlarından 15 günde bir, küçük işletme ve site havuzlarından ise ayda bir kimyasal ve bakteriyolojik su numunesi alınıyor. Numuneler laboratuvarda fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutuluyor. Serbest klor, bağlı klor, sıcaklık ve PH parametrelerinin ölçümleri portatif analiz cihazlarıyla havuz mahallinde yapılıyor. Alınan numuneler, TÜRKAK’ın yetkilendirdiği kalibrasyon laboratuvarları tarafından yapılan taşıt buzdolabında taşınarak 6 saat içerisinde merkeze ulaştırılarak analiz ediliyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, havuz denetimlerini sıklaştırdıklarını belirtti. Antalya’da 560’a yakın yüzme havuzu bulunduğunu kaydeden Akaydın, ekiplerin gelen şikayet ve talepleri değerlendirdiğini, ayrıca denetimlerde çok hassas davranıldığını kaydetti. Akaydın, “Analiz sonucu yeterli çıkmayan sitelerin havuzları hemen kapatılıyor. Havuzların işleticileri ve vatandaşlarımız hijyen kurallarına uymalıdır.” dedi.
Berna Dedeman Laboratuvarı Şube Müdürü Haluk Akdolun ise yaptıkları denetimlerde nelere dikkat edildiğini şöyle anlattı: “Yüzme havuzları denetimleri sırasında suyun sıcaklığına, PH derecisine ve klor derecilerine bakıyoruz. Havuzlarda bulunması gereken ayak dezenfektasyon ve duş aparatları kontrol ediyoruz. Denetimler sonucunda mikrobiyolojik analizlerde sonuçlar bakteri durumunu bize veriyor. Bu durumda yüzme havuzu kullanımı direkt olarak men cezası veriyoruz. Site yönetimi bu mikrobiyolojik sorunu giderdiği takdirde tekrar numune alıp analiz yapıyoruz. Uygunsuzluk giderildiyse yüzme havuzunun kullanımını tekrar açıyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz