Antalya'daki Batı Çevreyolu

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya'daki Batı Çevreyolu ile ilgili, " CHP'li belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, Antalya'daki Batı Çevreyolu ile ilgili, " CHP'li belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye girerek planlama noktasında çözümleyecek" dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı İlhami Kaplan'ı makamında ziyaret eden Türel, Batı Çevre Yolu ile ilgili yaşanan sorunun Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi'nin plan süreci ile ilgili anlaşamamasından kaynaklandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Batı Çevre Yolu'nun açılmasına yönelik planlamayı ilk etapta yaptığını ifade eden Türel, "Ancak Büyükşehir Belediyesi planın yargıda iptal edilmesi üzerine İdare Mahkemesi'nin gerekçelerini dikkate alarak yeniden plan yapmak yerine, kolaycılığa kaçmış ve kamulaştırma önermiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yolun kamulaştırma maliyetinin 35 milyon lira olduğunu kaydeden Türel, iki belediyenin anlaşıp 35 milyonun israf olmasına engel olması gerektiğini anlattı. Buna rağmen bir anlaşma sağlanamadığını ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Kanunun verdiği yetkiye göre ilgili belediyelerin üzerelerine düşen sorumlulukları 3 ay içinde yerine getirmemeleri durumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen plan yapma yetkisine sahip olmaktadır. Bu süre 4 Temmuz 2012 tarihinde doldu. Geçtiğimiz haftalarda Karayolları Bölge Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na plan yapması için müracaatta bulundu. Planlama süreci tamamlandıktan sonra, Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasında kalan muhasara bölgesindeki bin 800 metrelik yol, 6 ay içinde tamamlanır. CHP'li belediyelerin kavga ederek tıkadığı süreci, bakanlığımız devreye girerek planlama noktasında çözümleyecek. 2013 sonuna kadar bu yol AK Parti iktidarının gayretleri ile Antalyalılar'ın hizmetine sunulmuş olacak."

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: