Antalya’daki Dayak Olayı

Antalya’da 2 Haziran’da Gezi Parkı eylemine katıldıkları gece valilik binasını taşladıktan sonra kaçtıkları Büyükşehir Belediyesi...

Antalya’da 2 Haziran’da Gezi Parkı eylemine katıldıkları gece valilik binasını taşladıktan sonra kaçtıkları Büyükşehir Belediyesi otoparkında polisler tarafından dövülen 3 gençten biri olan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi B.Ö’nin polis oğlu olduğu ortaya çıktı.

2 Haziran’da Gezi Parkı’na destek eylemleri için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 100 kişilik grup, saat 04.20 sıralarında valilik binasına taş ve sopalarla saldırmış, olayın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne ait kapalı otoparkta 3 gençten 2'sinin polisin şiddetiyle karşılaştığı görüntüler ortaya çıkmıştı. Gizlendikleri otoparkta üniformalı 17 polis tarafından dövülmeleri güvenlik kameralarına yansıyan 3 gençten 2’sinin dövülmeleri büyük tepki çekmişti. Görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş, dün polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Saldırıya uğrayan gençlerin Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri B.Ö., E.S.O. ve İ.A. olduğu belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi B.Ö’nin ise polis çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Öte yandan gençlerin polise dönük herhangi bir saldırganlık içinde bulunmadıkları, sadece Gezi Parkı eylemine destek vermek için eyleme katıldıkları belirtilirken, B.Ö’in sığındıkları otoparkta polisin kendilerini bularak saldırmaları üzerine “Benim babam da polis” dediği ve bunun üzerine polislerin “Demek polis çocuğusun” diyerek daha şiddetli vurdukları ileri sürüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: