Antalya'daki "dur" Ihtarına Uyulmadığı Iddiası

Antalya'da 4 yıl önce "dur" ihtarına uymayan 18 yaşındaki genci, tabancıyla öldüren ve hakkında verilen 16 yıl 8 ay cezanın

Antalya'da 4 yıl önce "dur" ihtarına uymayan 18 yaşındaki genci, tabancıyla öldüren ve hakkında verilen 16 yıl 8 ay cezanın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanan polis memuru tahliye edildi.

Yargıtay Ceza Üst Kurulu'nun kararı bozmasının ardından polis memuru Mehmet Ergin'in davası Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Ergin ile sanık avukatı Süleyman Çalıkuşu ile Çağdaş Gemik'in babası Haşim Gemik ve avukatı Münip Ermiş katıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında Ergin'in, "Neticesi sebebiyle yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Ergin'e, "Neticesi sebebiyle yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme" suçundan 10 yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra ceza miktarı ve sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurularak, delilleri karartma ve kaçma şüphesi bulunmadığı için Ergin'in tahliyesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca Ergin'in yurt dışına çıkışının yasaklanmasını da kararlaştırdı.

-Olayın geçmişi-

Antalya'da 27 Ekim 2008'de Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Yunuslar Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Mehmet Ergin, "dur" ihtarına uymayarak kaçan 18 yaşındaki Çağdaş Gemik'i tabancayla vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ergin, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından Ergin'in "Olası kasıt sonucu ölüme sebebiyet verme" suçu yerine "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan yargılanması gerekçesiyle bozulmuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: