Antalya’daki kısa film çekebilmek için 99 kişi sertifika aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, herkesin kendi kısa filmini çekebilmesi için oluşturduğu Kısa Film Atölyesi’nin tamamlayan 99...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, herkesin kendi kısa filmini çekebilmesi için oluşturduğu Kısa Film Atölyesi’nin tamamlayan 99 kişi sertifikalarını aldı. Marmara Üniversitesi’nin uzman akademik kadrosundan eğitim alan sinemaseverler, gruplar oluşturarak Halkın Portakalı’nda yarışacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en uzun soluklu ve prestijli festivali olan Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin sahibi olan Antalyalılara bu coşkuyu yaşatmak ve sinema sanatını sevdirmek amacıyla ‘Kısa Film Atölyesi’ projesini hayata geçirdi. Sinemaseverler, atölyelerde ‘Bir Film Nasıl Yapılır’, ‘Sinema Dili’, ‘Senaryo’, ‘Kurgu’ ile ‘Ses ve Görüntü’ alanlarında eğitim aldı.
Farklı meslek ve yaş gruplarından 178 kişinin sinema eğitimi almak için başvurduğu Kısa Film Atölyesi’ni 99 kişi tamamladı. Kursiyerler katılım belgelerini AKM Perge Salonu’nda düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Âdem Akyürek’in elinden aldı.
Sinemaseverler, kendi aralarında 7 ve 10’ar kişilik gruplar oluşturdu. Gruplara ayrılan kursiyerler, 10 senaryo hazırlayarak, film çekecek ve festival bünyesindeki Halkın Portakalı’nda ödül almaya çalışacak. Halkın Portakalı’nda birinci olan film ekibi 30 bin TL, 2’nci olan film ekibi 20 bin TL, 3’üncü olan film ekibi ise 10 bin TL maddi ödül ve Halkın Portakalı Ödül Heykelciği kazanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz