Antalya’daki Orman Yangını Kısmen Kontrol Altına Alındı

Antalya'da merkeze bağlı Duacı köyü ile Mazı Dağı arasında kalan ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında...

Antalya'da merkeze bağlı Duacı köyü ile Mazı Dağı arasında kalan ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı. Antalya’nın ciğerlerini oluşturan bölgedeki yangına hızlı müdahalede bulunan orman ekipleri, yangının büyümesini engelledi.

Antalya’nın il ve ilçelerinde orman yangınları çıkmaya devam ediyor. Özellikle son haftalarda artan yangınlara bir yenisi daha eklendi. Antalya’nın ciğerlerini de oluşturan Duacı köyü ile Mazı Dağı arasında bulunan ormanlık alanda çıkan yangına, orman yangın ekipleri büyümeden müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre yangın ekipleri, 4 helikopter, 16 arazöz, 8 yangına ilk müdahale aracı ve belediyeden gelen su tankerleri ile yangını kısmen kontrol altına aldı.

Reklam
Reklam

Dumanların yoğun olduğu ormanlık bölgede yabani hayvanlar da yangının etkisinden kaçtı. Yangının ormanın iç bölgelerinde olması nedeniyle ekipler araçla müdahale etmekte zorluk çekti. İş makineleri ile ormana yol açılarak araçlarla da müdahale edildi. Helikopterlerin etkin müdahalesi yangının büyümesini önledi.

Kontrol altına alınan yangında, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: