Antalya'daki orman yangını söndürüldü

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde başlayan ve 1 orman işçisinin zehirlenerek ölmesine neden olan orman yangını 6 saatlik bir çalışmanın ardından söndürüldü. Yangında kaç hektarlık ormanlık alanın yok olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Dirgenler Köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle hızla büyüdü.

Antalya merkez ve ilçelerden gelen yangın söndürme ekiplerinin yanı sıra Denizli'den de 6 adet söndürme uçağı, 6 adet helikopter ve 15 arazöz ekibinin müdahale ettiği yangını söndürmek için Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık 200 kişi çalıştı. Saat 15.00 sıralarında kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda başlayan ve hızla büyüyen yangının ortasında kalan Finike Karaçam Deposu'nun arazöz ekibinde görevli Ali Geçkin, dumandan zehirlendi. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahale ettiği Geçkin, hayatını kaybetti. Arkadaşlarının ölmesine rağmen, uzun süren çalışmaların ardından yangını söndüren işçilerde ise hüzün hakimdi.

Reklam
Reklam

Meslektaşlarının ölümüne çok üzüldüklerini söyleyen işçiler, "Arkadaş dumandan zehirlendi. Galiba da kalp hastasıymış. Yangını söndürmek için dumanların içine çok girdiğini tahmin ediyoruz" dedi.

Olay yerinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangının neden olduğu tahribatın ne kadarlık bir alana etki ettiğini belirlemeye çalışıyor.