Antalya’daki Ruslar, cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti

Rusya Federasyonu'nda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için Antalya'da yaşayan yerleşik turist olarak bulunan Rus vatandaşlar da...

Rusya Federasyonu'nda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi için Antalya'da yaşayan yerleşik turist olarak bulunan Rus vatandaşlar da sandık başına gitti.

Antalya Karaalioğlu Parkı’nda bulunan Rusya Başkonsolosluğu'nda, saat 08.00’de oy kullanmaya başlayan Rus vatandaşlar, tek sandıkta 3 gözlemci eşliğinde oy kullandı. Devlet başkanlığı için yarışan 5 adaydan birine, Antalya'da oy vermek için sandığa giden seçmenler arasında, kentte kamp yapan futbol takımlarının sporcuları da yer aldı.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Aleksandr Tolstapyenko, öğle saatine kadar 160 kişinin oy kullandığını bildirdi. Oy kullanacak vatandaş sayısının öğle saatlerinden sonra artacağını ifade eden Tolstapyenko, Antalya'da bin 500 yerleşik Rus vatandaş olduğunu ifade etti. Tolstapyenko, oy verme işlemlerine katılımının yüksek olmasını beklediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Tolstapyenko, Rusya ile Türkiye arasında yeni dönemde ticaret başta olmak üzere politika ve sosyal ilişkilerin iyi olacağı bir dönem beklediklerini belirtti. Rusya'da da 109 milyon seçmenin oy kullanacağı seçim, ülkenin 10 ayrı saat diliminde birden bulunmasından dolayı yaklaşık 22 saat sürecek. Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde, eski Devlet Başkanı, Başbakan Vladimir Putin, Komünist Parti Lideri Gennadi Zuganov, Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski, Adil Rusya Lideri Sergey Mironov ve Rus milyarder Mikhail Prokhorov yarışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz