Antalya'daki Uyuşturucu Operasyonu

Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan 45 kişiden 14'ü kadın 40'ı, adliyeye sevk edildi.

Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan 45 kişiden 14'ü kadın 40'ı, adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince Zeytinköy olarak bilinen bölgede düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan 45 kişiden 5'i, savcılığın talimatı ile ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 14'ü kadın 40 kişi ise "Uyuşturucu madde bulundurmak ve ticaretini yapmak" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan zanlıların evlerinde yapılan aramada 605 paket esrar, bin 264 paket eroin, 62 paket kokain ile 11 adet uyuşturucu hap, paketlenmemiş bin 190 gram esrar ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildiği bildirildi.

-"Gizli soruşturmacı", Zeytinköy bölgesinde 10 ay çalıştı-

Operasyonda "Gizli soruşturmacı" olarak tabir edilen ve Ankara'dan geldiği öğrenilen polis memurları, savcılığın izni ile müşteri gibi davranarak Zeytinköy bölgesinde uyuşturucu satın aldı. Bu sayede sokak satıcılarını tek tek tespit etti.

Bir süre önce tebdili kıyafetle uyuşturucu alışverişini görüntüleyen ve TBMM'de uyuşturucu ile basın toplantısı düzenleyen CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın açıklamalarıyla gündeme gelen Zeytinköy bölgesinde gizli soruşturmacıların 10 aydır sokak satıcılarına yönelik çalışma yaptığı, çalışma sırasında baskın yapılacak evleri belirlediği öğrenildi.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından düzenlenen, özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu 534 polis memuruyla yürütülen operasyonda belirlenen 40 adrese eş zamanlı baskın yapılmış, havadan helikopterle destek verilen baskınlarda 45 kişi gözaltına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de bu sırada operasyondan etkilenmemeleri için çocuklara top, balon ve oyuncak dağıtarak, onlarla oynamıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: