Antalya’dan tüketicin 2. marka zaferi

Otomobilde bulunan gizli ayıp nedeniyle aracından beklediği faydayı göremeyen tüketicinin hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı…

Otomobilde bulunan gizli ayıp nedeniyle aracından beklediği faydayı göremeyen tüketicinin hukuk mücadelesi zaferle sonuçlandı… Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Münir Çabukoğlu, “Yerel mahkemenin kararı Yargıtay tarafından da onaylanarak tüketicinin bu azimli hukuki mücadelesi mutlu sonla bitmiştir.” dedi.

Tüketiciler Birliği AntalyaŞube ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Münir Çabukoğlu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Tüketici tarafından merkezimize yapılan başvurusunda, aracını bir buçuk ay önce aldığını,halen kredilerini ödenmekte olduğunu belirterek aracının tavanındaki boya kabarmasınıtesadüfen fark ettiğini aracın kendisine ayıplı olarak satıldığını söylemiştir.

Reklam
Reklam

Yetkili servisin yaptığı incelemelerde aracın ayıplı olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Aracın ayıplı olduğu tartışmasız iken satıcı firma, aracın bedelini iade etmeye yanaşmayıp servislerinde bu hatanın giderileceği tüketiciye söylenmiştir.

Tüketiciyeşube olarak hukuki bilgi desteği verilerek, haklı talebine kulaklarını tıkayan ve ayıbı kabullenip mağduriyetini gidermek yerine aracı tamir etme teklifini dikte eden satıcıya karşı hukuki mücadele etmesi önerisi tavsiye edilmiştir.

Mahkeme, tüketicinin uğradığı bu mağduriyetin 4077 sayılı yasanın 4. ve 13. Maddesi kapsamında bulunduğunu değerlendirmiştir. Bu değerlendirme neticesinde ayıplı otomobilde beklediği faydayı göremeyen tüketicinin yasal seçimlik hakkını kullanma hakkının doğduğunu gerekçe göstererek tüketicinin talebi olan ayıplı otomobilin bedelinin iadesine hüküm vermiştir.

Bu bağlamda ayıplı otomobilde sorumluluğun satıcıya ve müteselsil sorumlulara ait olduğu mahkeme kararında açıkça tescil olunmuştur. Bu karar neticesinde aracın iade tarihinden itibaren işletilecek faiz ile birlikte parasının iadesine karar verilmiştir. Karar Yargıtay tarafından da onanmış ve tüketicinin haklılığı kesinleşmiştir.

Reklam
Reklam

Çabukoğlu;“Tüketicinin her zaman yanında olduklarını tüketicilere, verdikleri hukuki desteğin devam edeceğini belirterek marka ve ayıplı mala karşı onurlu bir hukuki mücadele ile bu 2. Hukuki zaferin tüketicilere uğradıkları mağduriyetlere karşı kayıtsız kalmamasını ve örnek teşkil etmesini diliyoruz.” dedi.

Av. Münir Çabukoğlu

Şube Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı

Antalya Tüketiciler Birliği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: