Antalyalı Anneler Anıtkabir'i Gezdi

Antalyalı bin 54 anne, Anıtkabir'e ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Anneler Günü hediyesi olarak Anıtkabir'e...

Antalyalı bin 54 anne, Anıtkabir'e ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Anneler Günü hediyesi olarak Anıtkabir'e götürdüğü kadınların bazıları dualar okurken, bazı kadınlar ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Anneler Günü nedeniyle Anıtkabir'e gezi düzenledi. Anıtkabir'i hiç görmemiş bin 54 anneyi Başkent'e getiren belediye, daha önce ise Antalyalı kadınları Çanakkale'ye götürmüştü.

10 Mayıs akşamı Antalya'dan yola çıkan 21 otobüs, bugün sabah saatlerinde Anıtkabir'e ulaştı. Bin 54 katılımcı ile gerçekleşen ziyaret, Antalya Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan mozoleye çelenk bırakmasıyla başladı. Duygu dolu anlar yaşayan kadınlardan bazıları dualar okurken, bazı kadınlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Aralarında engelli annelerin de bulunduğu grup, Anıtkabir içindeki müzeleri gezdi.

Reklam
Reklam

Saygı duruşunun ardından Tören Heyeti ile birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi. Arslan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Atam, ülkemizi her türlü zorluklara rağmen korumak ve ileri medeniyetler seviyesine çıkartmak için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bilinçli, özgür, kendi kararlarını verebilen baskılara boyun eğmeyen, soran, sorgulayan, fikri hür nesiller yaratacağız. Biz Atamızı unutturmamak için varız ve var olmaya devam edeceğiz. Biz geleceğimize, ülkemize, toplumumuza, Antalyamıza sahip çıkacağız. Rahat uyuyun."

Anıtkabir her bölümünü zevkle gezen kadınlar, dönüşte ise Afyonkarahisar'da Kocatepe'yi gezecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: